Chicklet Chooser

Add to Google Reader or Homepage

FeedBurner FeedCount

Cari Blog Ini

Selasa, 12 Oktober 2010

Medesak Kerajaan : Mansuhkan Konsert 'Gay' 14 Oktober 2010

Adam LambertRasulullah saw bersabda bahawasanya :


“Allah swt melakn
at siapa saja yang melakukan perbuatan kaum Luth, Allah swt melaknat siapa saja yang melakukan perbuatan kaum Luth, Allah swt melaknat siapa saja yang melakukan perbuatan kaum Luth.”


Tidak ada (riwaya
t ) dari Baginda saw yang menyebutkan bahawa Baginda saw melaknat pelaku zina sebanyak tiga kali dalam satu hadith.


Antara aksi Adam Lambert


Adam Lambert adalah seorang artis yang secara terbuka, bukan sahaja mengaku sebagai gay dan pengamal homoseksual tetapi beliau turut mempamerkan aksi gayanya dengan seringkali mencium dan mengucup penari lelaki serta menggayakan tarian serta aksi lucah bersama kumpulannya.

Berita penuh : Konsert artis 'gay' : Pemuda PAS hantar memo bantah

Pemuda PAS hari ini menghantar memorandum bantahan terhadap Agensi Pusat Permohonan Penggambaran Filem dan Persembahan Artis Luar Negara (PUSPAL) kerana meluluskan konsert artis 'gay' Adam Lambert.Menurut memorandum dua halaman yang ditandatangani oleh timbalan ketuanya Azman Shapawi Abd Rani itu, kerana ia bakal membawa "keruntuhan akhlak masyarakat", khasnya di kalngan anak muda."Adam Lambert adalah seorang artis yang secara terbuka, bukan sahaja mengaku sebagai gay dan pengamal homoseksual tetapi beliau turut mempamerkan aksi gaynya dengan seringkali mencium dan mengucup penari lelaki serta menggayakan tarian serta aksi lucah bersama kumpulannya," memorandum itu dipetik.Konsert sulung Lamber berjudul 'Adam Lambert Glam Nation Tour Live in Malaysia 2010' dijadual berlangsung 14 Oktober (Khamis) di Stadium Putra Bukit Jalil.Menurut Azman Shapawi seharusnya peka dengan perkembangan budaya songsang itu kerana di msyarakat Barat sendiri didakwa menolak artis pop Amerika Syarikat itu.Beliau juga menyatakan kekesalannya kerana pada hari yang sama seorang artis 'nasyid' popular Sweeden Maher Zain mengadakan persembagan di Shah Alam tidak diberikan tempat.


"Fakta dan nasihat yang bagaimana lagi mahu diberikan kepada pihak kerajaan agar menginsafi bahawa program seperti inilah yang akhirnya merosakkan akhlak generasi kita sekali gus membawa budaya dan cara hidup yang bertentangan dengan fitrah?" soal Azman Shapawi.


Dalam memorandum itu, Pemuda PAS menggesa semua penganjuran konsert mematuhi garis panduan PUSPAL dan meminta agensi itu memberikan perhatian serius terhadap penerimaan artis luar negara.Malaysiakini difahamkan memorandum yang ditujukan kepada Pengerusi PUSPAL Datuk Kamaruddin Siaraf itu diserahkan sendiri oleh Azman Shapawi di pejabat agensi bawah Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan di Kuala Lumpur pagi tadi.Lambert, 28, merupakan penyanyi pop, penulis lirik dan pelakon daripada California. Album bekas peserta American Idol itu For Your Entertainment pada 2009 terjual sebanyak 198,000 selepas seminggu berada dalam pasaran.Sumber : http://www.malaysiakini.com/news/145002/

http://tintanuraniku.blogspot.com


KONSERT ADAM LAMBERT BUKTI KERAJAAN TIDAK SERIUS TANGANI MASALAH SOSIAL


Masalah buang bayi yang berleluasa sudah cukup menjadi bukti keparahan sosial masyarakat kita. Namun barah yang ada ditambah lagi dengan racun yang bakal dibawa oleh pemerintah sendiri, iaitu budaya ‘gay’ yang bakal ditonjolkan melalui artis remaja Amerika, Adam Lambert dalam konsert yang bakal berlangsung pada 14 Oktober ini di Stadium Putra Bukit Jalil..


Sangat mendukacitakan apabila gejala sosial semakin membiak, usaha menyuburkannya digiatkan lagi. Tidak ada guna membina sekolah untuk remaja hamil yang terlanjur (sekolah harapan), ataupun lawatan ke Belgium untuk mendapatkan sistem pencegahan masalah ini sekiranya dalam masa yang sama budaya negatif ini dibawa masuk.a
Seperti sedia maklum, Adam Lambert merupakan penyanyi yang amat tidak bermoral sehinggakan rancangan televisyen Good Morning America terbitan ABC di Amerika Syarikat pun membatalkan penampilan Adam di udara kerana menolak budaya liar penyanyi gay itu. Nampaknya warga Amerika lebih sensitif dalam soal budaya dan sosial sedangkan mereka bukannya sebuah ‘Negara Islam’ seperti Malaysia.


Kesan daripada konsert ini akan menjadi suatu wabak dan ikutan untuk remaja kita untuk meng’halalkan’ budaya yang dilaknat dalam Islam itu sendiri. Ambillah iktibar dari sirah kaum Nabi Luth yang akhirnya dtimpakan bala bencana yang dahsyat oleh Allah dan kesannya boleh dilihat hingga hari ini. Kerana itu Allah menyeru untuk kita bermusafir melihat kesan penderhakaan dan pemesongan dari perintah Allah sebagaimana firmanNya dalam surah Al-An’am,ayat 16 :


“ berjalanlah diatas muka bumi ini maka perhatikan dan saksikan bagaimana kesan kesudahan orang-orang yang berdusta ”


Sepatutnya Datin Sri Rosmah Mansur, isteri Perdana Menteri pergi melawat tempat-tempat yang diturunkan azab atas kemurkaan Allah ini, dan bukannya melawat tempat lain seperti Belgium untuk mendapat formula menangani masalah sosial . Lawatan tersebut hanyalah retorik kerana usaha untuk menangani gejala sosial yang tidak serius ditambah pula dengan konsert Adam Lambert yang akan berlangsung nanti yang pastinya akan menambahkan masalah sosial yang makin parah dikalangan remaja dan anak muda sekarang.


Maka, Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia (GAMIS) membantah sekerasnya konsert yang akan dianjurkan ini dan memohon pihak kerajaan untuk menarik balik permit yang diberikan. Jika tidak mampu berbuat demikian, saya syorkan agar mahasiswa dan masyarakat umum memilih kerajaan lain yang berani dan boleh menghalang budaya liar dan jijik ini pada masa akan datang. Selamatkan generasi muda kita sebelum terlewat.Ahmad Syazwan bin Muhammad Hasan Presiden Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia ( GAMIS )

Sumber : http://kedahlanie.blogspot.com/

0 ulasan:

 

Pengikut